Kaip gardžiai paruošti kiaulienos šonkauliukus?
Kaip kepti kiaulienos šonkaulius ant grotelių? Kadangi aplink kaulus yra daug riebalų ir jungiamojo audinio, šonkauliukai kepsninėje paprastai nėra greitai iškepami. Iš esmės yra du būdai juos kepti: lėtai ilgai virti šonkauliukus rūkant arba netiesiogiai kaitinant, arba iš dalies virti šonkauliukus patalpoje prieš baigiant kepti ant kepsninės. Kiaulienos šonkaulius galima visiškai iškepti rūkykloje arba dangčiu uždengtoje kepsninėje, kuri yra pritaikyta 2 zonų netiesioginiam kepimui. Prieš iš lėto kepant rūkykloje arba kepsninėje su malkomis, lentynos ar grotelės paprastai yra pagardinamos prieskoniais, kad būtų suteiktas papildomas dūmų skonis. Po poros valandų šonkauliukus galima apvynioti, kad išlaikytų drėgmę ir būtų lengviau virti. Tada jie paprastai glazūruojami arba patiekiami su pasirinktu padažu.
Kaip iškepti kiaulienos šonkaulius ant grotelių? Daugelis namų virėjų mieliau iškeptų savo šonkauliukus garuose, skrudindami arba virdami prieš pildami padažą ir baigdami kepti kepsninėje. Tai drastiškai sumažina gaminimo laiką ir palengvina pačio patiekalo gaminimą. Kaip virti kiaulienos šonkaulius orkaitėje. Šonkauliukus galima kepti orkaitėje ant grotelių, pastatytų virš vandens pripildytos kepimo skardos. Tai leidžia šonkauliukams lėtai kepti žemoje temperatūroje ir neleidžia jiems išdžiūti. Šonkauliukus galima uždengti kepsnine, kad iškeptų, o po to glazūruoti orkaitėje arba ant kepsninės. Žemiau rasite paprastą kiaulienos šonkaulių kepimo ant grotelių būdą. Jei norite, kad kaulas tikrai nukristų, troškinti juos yra ne mažiau skanus šonkauliukų kepimo būdas. Tradicinis patiekalas Feijoada iš Brazilijos troškina kiaulienos šonkaulius su dešrelėmis, šonine ir liežuviu! Jei mėgstate kopūstus, jums tikrai patiks. Tačiau kepimas, tai nėra pagrindinis veiksnys, kuris pavers jūsų šonkaulius stulbinančiai skaniu patiekalu. Tam turite tinkamai paruošti mėsą. Kauliukus marinuokite marinate, idealiausia šonkaulius jame palaikyti visą parą prieš juos kepant. Marinatui naudokite aliejines priemones, prieskonius skirtus kiaulienai ir česnako skilteles. Atminkite, kad prieš dedant į grilių ar orkaitę, ištrinkite šonkaulius barbekiu padažu, o kepant eigoje, vis jo naujai užpilkite, jis suteiks labai gerą prieskonį jūsų mėsai. Šviežia kiauliena į namus gali palengvinti jūsų kulinarinius poreikius ir jums nereikės vargintis ir ieškoti tobulų mėsos gabalėlių parduotuvėse.