Bulviniai blynai vienas skaniausių patiekalų gaminamas iš bulvių

Tikriausiai jau nuo pat mažų dienų esame pripratę valgyti pačius įvairiausius patiekalus, kurie yra pagaminti iš bulvių. Nors tai yra sotus ir kaloringas maistas, tačiau be jo gyventi tikrai negali daugelis. Vieni iš dažniausiai gaminami bulviniai patiekalai yra blynai. Juos galima gaminti su įvairiais įdarais, valgyti su įvairiais padažais, tad apie juos ir trumpai papasakosime šiame straipsnyje.

Kokias paslaptis reikia žinoti, norint išsikepti skanius bulvinius blynus?

Tokios rūšies blynai gali būti kepami labai įvairiai pagal kiekvieno skonį, todėl patarimų gali būti pačių įvairiausių. Kai kuriems patinka itin traškūs jų kraštai. Kad jie tinkamai apskrustų bulves reikėtų tarkuoti per šiek tiek stambesnę tarką. Taip pat tam tikrai žmonių grupei ant taukų kepti blynai yra žymiai skaniau, nei kad kepti ant aliejaus. Jeigu norite kaip įmanoma minkštesnių bulvinių blynų, tuomet nereikėtų įdėti per daug miltų. Juos kepant, jeigu susidaro daug skysčio, aliejus pradeda taškytis ir gali ganėtinai skaudžiai nudeginti. Kad to būtų galima išvengti arba bent jau šiek tiek taškymąsi sumažinti, reikėtų kaip įmanoma daugiau tą skystį nupilti.

Su kuo skaniausia valgyti bulvinius blynus?

Tikriausiai kaip ir daugelį bulvinių patiekalų, taip ir bulvinius blynus skaniausia valgyti su įvairiais padažais. Jeigu padažo nenorite ar neturite laiko gaminti, tuomet galite valgyti paprastai su grietine. Prie bulvinių blynų tinka ir nestandartiniai pagardai, tokie kaip varškė. Iš jos galima pasigaminti puikų padažą. Reikėtų sumaišyti grietinę, varškę, įdėti šiek tiek krapų, jeigu mėgstate česnaką, jo nedidelę galvutę taip pat galite įdėti į šią užtepėlę, dar reikėtų įberti druskos bei pipirų ir viską išmaišyti. Dar vienas nestandartinis būdas valgyti bulvinius blynus yra su uogiene. Nors tokiam variantui ryžtųsi tikrai ne kiekvienas, bet tikrai galėtumėte atrasti ne vieną žmogų, kuris taip valgo. Tad kaip matote, pasirinkimas yra labai platus, todėl galite bulvinius blynus valgyti labai įvairiai.

Dar vienas galimas bulvinių blynų variantas

Jeigu norite dar įmantresnio bulvinių blynų varianto, tuomet juos galite pasidaryti su įdaru. Tikriausiai pats dažniausias galimas variantas yra bulviniai blynai su mėsos įdaru. Dažniausiai šiam įdarui naudojamas kiaulienos faršas. Jį paruošti visai nesudėtinga, į jį reikia įdėti savo mėgstamų prieskonių, druskos pipirų, jeigu turite galite įdėti žolelių. Dedant į blyną, faršas turėtų būti žalias, todėl jo dėti labai storą sluoksnį nerekomenduojama, nes jis gali neiškepti.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *