Maistas

Nuo Bolognese iki Pesto – kaip patiekti tagliatelle makaronus?

Tagliatelle – tai ilgi ir platūs makaronai, idealiai tinkantys įvariems padažams. Iš pirmo žvilgsnio, jie gali pasirodyti panašūs į fettuccine, tačiau būtent tagliatelle yra tradicinis pasirinkimas šiaurės Italijos Bolonijos regiono patiekalams. Jei kada nors teko lankytis šioje Italijos dalyje arba ragauti tikrų itališkų makaronų, tikriausiai jau žinote, kad tagliatelle galima patiekti labai įvairiai. Nuo klasikinio Bolognese iki gaivinančio pesto – šie makaronai gali transformuoti paprastą vakarienę į tikrą gurmanišką patirtį.

Klasika – tagliatelle su bolognese

Neatsiejamas nuo Bolonijos, „Bolognese“ padažas yra vienas žinomiausių ir labiausiai mėgstamų visame pasaulyje. Nors daugelis įsivaizduoja, kad tai tiesiog makaronai su pomidorų ir faršo padažu, tikrasis „ragù alla bolognese“ yra šiek tiek sudėtingesnis. Tai ilgai troškinamas padažas, kuriame dera jautienos, kiaulienos ir net šlakelis pieno skonis. Patiekiamas su tagliatelle https://www.maistassielai.lt/prekiu-katalogas-2/makaronai, jis tobulai apgaubia kiekvieną makaroną, įtraukiant ir subtiliausius skonio niuansus. Skirtingai nei įprasta manyti, tikrame „Bolognese“ pomidorų naudojama labai saikingai – pagrindinį vaidmenį atlieka mėsa ir jos natūralus skonis.

Pesto – gaivi vasaros interpretacija

Jei „Bolognese“ tinka šaltuoju metų laiku, tai pesto – idealus pasirinkimas šiltiems vakarams. Tagliatelle su pesto – tai patiekalas, kuris tiesiog dvelkia Italijos vasara. Švieži bazilikai, česnakas, kedro riešutai, kietasis sūris ir aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus sukuria unikalią žalios spalvos padažo simfoniją. Šis padažas puikiai susilieja su tagliatelle, tačiau paslaptis slypi proporcijose: kad ir kaip norėtųsi pesto naudoti gausiai, jo reikia nedideliais kiekiais. Pesto subtiliai padengia makaronus, suteikdamas gaivumo, bet nepersotindamas skonio.

Alternatyvios versijos – nuo grybų iki jūros gėrybių

Ieškantys naujų skonių gali eksperimentuoti su tagliatelle ir grybais. Kreminis grybų padažas, pagamintas iš voveraičių arba portobello, suteikia makaronams sodrumo, kartu išlaikant lengvą, žemės aromatą. Dar viena gurmaniška variacija – tagliatelle su jūros gėrybėmis. Krevetės, midijos ir kalmarai sukuria lengvą, gaivų padažą, kurį galima gardinti baltojo vyno užuominomis. Toks derinys puikiai subalansuoja makaronų tekstūrą ir lengvai apgaubia tagliatelle.

Tobulumo paslaptis slypi paprastume

Nors tagliatelle gali būti patiekiami su daugybe skirtingų padažų, svarbiausia yra naudoti kokybiškus ingredientus ir neprarasti saiko. Svarbiausia ne kiekybė, o tai, kaip padažas „apkabina“ kiekvieną makaroną. Kartais mažiau reiškia daugiau – taip pat ir su tagliatelle.