Kaip tinkamai paruošti kaljaną?

Jeigu rūkote kaljaną, tuomet turėtumėte žinoti apie tinkamą jo paruošimą.

Viską išvalykite

Kad pradėtumėte naują sesiją, svarbiausia viską gerai išvalyti. Net ir baigus kaljano seansą, reikėtų jį valyti. Gali atrodyti keista, tačiau ir naujus kaljanus siūloma išsivalyti prieš naudojimą, nes jame gali būti nešvarumų po gamybos proceso. Jeigu jūsų žarna plauname, tuomet ją gerai išvalykite ir įsitikinkite, kad ji išdžiūtų. Tačiau prieš žarnos valymą, reikėtų įsitikinti ar ji yra valoma. Dauguma žarnų yra gaminama iš metalo, kuris gali surūdyti.

Užpildykite vazą su vandeniu

Rekomenduojama, kad vandens lygis apsemtų 1 cm – 1.5 cm stiebo. Jeigu jūs nejaučiate malonaus potyrio, siūlome šiek tiek pripilti daugiau vandens. Jeigu norite dūmus padaryti vėsesniais, tuomet galite įdėti šiek tiek ledukų, tačiau tai sumažins skonį. Jokiais būdais nepilkite pieno produktų į kolbą. Tai gali sukelti tam tikrų problemų. Gali atsirasta supuvusių pieno produktų kvapus, sugadins žarną, atsiras pelėsis.

Įdėkite stiebą į kolbą ir tuomet uždėkite padėkliuką

Vazos ir stiebo surinkimas gali reikalauti šiek tiek laiko, tačiau su pastangomis tai padarysite. Jeigu sunkiai dedasi, jokiais būdais per stipriai nespauskite, kadangi galite suskaldyti kolbos stiklą ir taip susigadinsite savo nuotaiką. Padėkliukas yra skirtas, kad būtų sulaikomi pelenai ir angliukai.

Įdėkite žarną į žarnos angą

Kai kurie kaljanai gali turėti daugiau nei vieną žarnos prievadą. Jeigu yra nenaudojamos jungtys, tuomet jas reikėtų užkimšti su guminiu kamščiu, kurių galite įsigyti tam tikrose parduotuvėse. Naujesni kaljanai turi sandarinimo angas, tad jiems kamščiai nėra reikalingi.

Dubens pakavimas su tabaku

Labai svarbu, kad tabakas būtų tolygiai suskirstytas. Jeigu prie šonų pridėsite per daug tabako, tuomet jis gali sudegti. Paskirsčius dideliais gabalais tabaką, jis gali per greitai sudegti ir seansas taps trumpesnis. Visas sandarumas priklauso nuo jūsų taurelės stiliaus ir naudojamo tabako tipo. Geriausia lengvai supurtyti tabaką, o tuomet įdėti į taurelę ir paspausti. Siūloma išlaikyti kelių milimetrų tarpą tarp folijos ir tabako, kad tabakas nepriliptų prie folijos.

Jeigu neturite savo kaljano, tai nėra problema. Kaljano nuoma tai vieta, kurioje galite išsinuomoti norimą kaljaną ir gauti naudingų patarimų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.